tiistai 19. heinäkuuta 2016

18.HEINÄKUUTA

Kuopio. Saara soittaa pianoa ja Minne laulaa. Seasons of love.

Miltei viikon kestänyt esitystauko päättyy pian ja palaamme sorvin ääreen. Hajalleen ripoteltu remmi kokontuu yhteen Saaran lapsuudenkodissa, Kehäkadun hellässä huomassa.

Minä, Miko ja Minne jätimme Anttolan hiljaisen pihapiirin taaksemme ja vilkutimme takaikkunasta savusaunalle, kesäkeittiölle ja punaiselle tuvalle. Minne mökki oli oiva paikka ladata mieli ja ruumis täyteen virtaa. Luettiin. Juotiin vahvaa espressoa. Syötiin silliä. Tuijoteltiin taivaalle. Kerrottiin huonoja vitsejä. Oltiin hiljaa. Oltiin onnellisia. Välillä Tsehovilainen pysähtynyt arki oli liikaa ja piti saada ryhtiä touhuun. Uiskentelimme, lenkkeilimme ja tutkimme josko Juha luuraisi Sipiläntien päässä. Ei näkynyt Juhaa, mutta kaunista koivikkoa ja metsälampi kylläkin! Kävipä meillä saunavieraitakin kun Hilskan Ville, Patisen Pauli ja Reimaluodon Wenla olivat Puumalassa teatterireissulla. Savusaunan pehmeissä löylyissä oli hyvä kehua Ryhmäpaineen mainiota Pekka Töpöhäntää, jonka työryhmä vilisi ihania kavereita.

Saara oli Jaarassa,(hauska riimi) kolmen päivän kotifestareilla, jossa meininki taisi väsyneen onnellisesta ilmeestä päätellen olla melkoinen. Kun kurvasimme Kuopion linja-autoaseman pihaan ja näimme tutun virneen ja monituista nyssäkkää, läikähti sydämessä lämpö. Saatiin meijän Saara takaisin! Takapenkillä tuli taas kotoisan ahdasta kun vieressä kökötti kasa pusseja ja kasseja, kitara, jalkotilassa muutamat kengät, unohtamatta tietenkään sylissä makaavaa kymmenvuotiaan lapsen kokoista rinkkaa tai takaikkunan peittävää refluksikiilaa. Olihan se liikaa ollutkin kun hetki sitten makoilin keskipenkillä ketarat ojossa nautiskellen avaruudesta. Kaiken ahtauden kuitenkin kestää kun on vieressä Hagis ja levottomat jutut.

Keskipenkin toisella puolen oli vielä tilaa, sillä Ilmari lähti viikonlopuksi Kustaviin Volter Kilpi päiville. Alun perin hän lähti mestoille ohjaajan ominaisuudessa, keväisen ohjauksensa Särjetyn maan tiimoilta. Yllättävän sairastapauksen vuoksi Ilmari joutuikin hyppäämään lavalle paikkaamaan yhtä näyttelijää. Taisi olla aikamoinen homma opetella kahdessa illassa kasa tekstiä, mutta Imppu hoiti homman! Tuli kuulemma erilliset väliaploditkin. Aijai! Sitten juna körötti keskiyön tienoilla kaupunkiin ja poppoon viides jäsen oli taas luonamme.Miko vietteli iltaa kylillä nähden vanhaa ystäväänsä, me kirjoittelimme flaikkuja raivoisaa markkinointioperaatiota varten.

Tuusniemi. Saaran mökki. Vatsat täynnä AT:n leipomaa mustikkapiirakkaa. Sohvalla puhutaan politiikkaa.

”Noo terve, kiinnostaiskos kesäteatteri?” oli kuuma lause tänään Vehmersalmella ja Tuusniemellä kun jalkauduttiin flaikkuhommiin. Monta turinahetkeä ja sattumusta rikkaampana toivomme että tuntien työ tuotti tulosta. Markkinapaikkojen ja torien lisäksi lappusia kulkeutui myös Tuusniemen terveyskeskukseen, kun Ilmari ajatteli vähän boksin ulkopuolelta. Huomenna jatkuu hommat ja kädet kihisten jo odotellaan keikkaa. Luostaritien kyläkauppa Kosula taitaa räjähtää huomenna, ainakin jos sen suhteuttaa siihen kuinka paljon meitä on kaupalla ystävällisesti markkinoitu!

Kohta saunaan ja polskimaan Kallaveen raikkaseen veteen. Kyllä sitä taas kelpaa. Me vaan kierrellään kauneinta kesäistä Suomea, ihanien ihmisten kanssa ja saadaan vielä esittää teatteria. Eikä mitä tahansa teatteria vaan ke-sä-teatteria!

 Aijai!

Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti